Valódi és szintetikus gyémántok

Óvakodj a szintetikus gyémánttól – vásárolj mindig megbízható forrásból

Nem is olyan ritka az az eset, amikor valaki kénytelen rádöbbenni, hogy a nagy becsben tartott gyémánt ékszere szintetikus gyémántot tartalmaz. Ez azonban könnyen elkerülhető, ha kizárólag megbízható forrásból vásárolunk ékszert, illetve drágakövet.

Bikolor gyémántgyűrű a Fatumjewels Galériában

Leggyakrabban akkor fordulhat ez elő, amikor valaki impulzívan vásárol ékszert az interneten, és általában a késztetés oka az, hogy az adott ékszer hihetetlenül olcsó. Ezekről gyakran később kiderül, hogy igazán rossz vásár volt.

Szakértelem szükséges

A gyémántpiac sok bizonytalanságot foglal magában, sajnos nagyon sok a csaló, ezért az óvatosság erősen javasolt.

Egy szakértő néhány másodperc alatt képes megállapítani, hogy egy gyémánt, illetve egyéb drágakő valódi vagy sem. Ehhez azonban szakértőnek kell lenni.

Még ha a gyémántok szerelmese is vagy, meglehetősen nehéz megfelelő jártasság nélkül megállapítani egy gyémánt valódiságát, illetve valódi gyémánt esetén annak minőségét. A szintetikus „gyémántok” egyre-másra tűnnek fel, melyek a technológiai fejlődés révén egyre jobban hasonlítanak a valódi gyémántokhoz. Szakértelem és nagy gyakorlat szükséges ahhoz, hogy a kettőt meg lehessen különböztetni egymástól.

A Fatumjewels Galériában kizárólag ellenőrzött forrásból származó gyémántot és drágaköveket használunk fel az ékszerek készítéséhez. Ez adja meg számodra a biztonságot, hiszen valódit érdemelsz.

Fehérarany gyémánt fülbevaló

A túl alacsony ár árulkodó

Az 1950-es évek óta folyik a szintetikus gyémánt gyártása, bár ezeket korábban főként ipari célokra használták fel.

A gyártási technológia fejlődött, mely révén lehetővé vált a nagyobb méretű kövek előállítása. Így már lehetőség adódott arra, hogy ékszerekhez is felhasználják ezeket.

A szintetikus gyémánt ára hozzávetőlegesen fele a valódi gyémánt árának, mely révén úgy tűnhet, hogy nagyon jó vételre van lehetőségünk. Ez azonban korántsem igaz. Ellenkezőleg. Félárat fizetni egy olyan kőért, ami nem valódi, az nem jó vétel, hiszen a szintetikus gyémánt valójában nem fele olyan értékes, hanem értéktelen.

Túl alacsony áron vásárolni rossz befektetés

A szintetikus gyémánt kérdése nagyon hasonló a szintetikus zafír és rubin trendjéhez, mely az 1800-as évek végén tűnt fel a piacon.

Ezeket szintén féláron kínálták, ettől váltak olyan népszerűvé. Napjainkban azonban ezek a kövek értéktelenek. Egy régi arany ékszer bármikor újrahasznosítható, miközben a szintetikus rubin díszítés a szemetesbe kerül. Ma már senki nem akarna fizetni egy szintetikus rubinért, és senki nem akarná azt ékszerbe foglalni.

Napjainkban vásárolhatsz tanúsítvánnyal rendelkező szintetikus gyémántot is, tehát nem mindig arról szól a dolog, hogy valaki megpróbál becsapni a gyémánt eredetével kapcsolatban. Ennek ellenére sokan elcsábulnak az alacsony ár miatt. Azt azonban tudnod kell, hogy ez egy igen rossz befektetés.

A szintetikus gyémánttal kereskedők sokszor kiemelik azt a tényt, termékül legnagyobb előnyeként, hogy a szintetikus gyémánt garantáltan konfliktusmentes.

Ez azonban ne hasson rád meggyőző erővel, hiszen a Fatumjewels Galériában kizárólag konfliktusmentes gyémántokat találhatsz, ráadásul ezek valódiak. Természetesen részesei vagyunk a nemzetközileg ellenőrzött drágakő kereskedelemnek. Tudjuk, honnan származnak a drágakövek.

Rozé arany gyémánt karkötő a Fatumjewelstől

Vevőink biztonságban érezhetik magukat a gyémánt minőségével kapcsolatban, valamint abban is biztosak lehetnek, hogy gyémánt vásárlásukkal nem támogatnak háborúkat.

Amikor gyémántot vásárolsz

Egy gyémánt, illetve egy gyémánttal díszített ékszer vásárlása különleges élmény.

Fatumjewels fehérarany gyémánt ékszer szett

Hányszor vásárolunk gyémántot életünkben? Amikor megteszed, az egy különleges esemény. Van benne valami egyedi, akár saját magadnak vásárolsz, akár valaki mást szeretnél megajándékozni. Ne engedd, hogy egy szerencsétlen vásárlás tönkre tegye ezt az elsöprő érzést.

Fehérarany gyémánt eljegyzési gyűrű

Egy szerencsétlen vásárlást könnyedén elkerülhetsz, ha megbízható forrásból vásárolsz. A Fatumjewels Galériában található ékszerek mindegyike valódi, konfliktusmentes drágaköveket tartalmaz.

Fatumjewels Ékszer- és Drágakő Galéria