Gyémánt tenisz karkötő

A tenisz karkötő érdekes története

A tenisz karkötő az egyik legexkluzívabb ékszer, amit az ember a csuklóján viselhet. De miért tenisz karkötő? Honnan kapta a nevét ez az ékszer? A cikkben lerántjuk a leplet a titokról.

A tenisz karkötő teljes hosszában gyémántokkal díszített, ezáltal ez egy olyan ékszer, mely valóban kitűnik a tömegből. A tenisz karkötő szintén egy olyan ékszer, mely mögött egy érdekes történet áll. Hogyan kapta a tenisz karkötő elnevezést?

Chris Evert, a tenisz karkötő névadója

Chris EvertAz 1987-es év egyik tenisz mérkőzése legendás volt, nemcsak a sport, hanem az ékszerek világában is.

Chris Evert amerikai profi teniszező 1987-ben egy tenisz mérkőzésen a tőle megszokott, hírhedt kétkezes fonákjával játszott. Akkor még senki nem tudta, hogy ez a mérkőzés legendás lesz, hiszen egy teljesen új kategóriát teremt az ékszerek világában.

A US Open teniszversenyt Chris Evert ekkor már hat alkalommal nyerte meg. Az 1987-es mérkőzésen azonban megszakította a játékot a mérkőzés közepén, mert elveszítette a gyémánt karkötőjét. Egy rövid időre minden mozdulatlanná dermedt, mindenki lélegzetvisszafojtva várt. Végül a gyémántok felcsillantak a teniszpályán. Csak akkor folytatódhatott a mérkőzés, amikor a gyémánt karkötőt megtalálták és biztonságba helyezték.

A mérkőzés után Chris Evert interjút adott. Ekkor megkérdezték tőle, hogy mi történt a játék alatt. A teniszező azt válaszolta: „Leesett a tenisz karkötőm”. És hirtelen egy új ékszer kategória látott napvilágot.

Gyémánt tenisz karkötő

Az exkluzív és kényelmes tenisz karkötő

Noha a karkötő először csak 1987-ben kapta meg közismert nevét, ez a típusú ékszer akkor már évtizedek óta létezett, csak nem rendelkezett konkrét névvel.

Az elegáns nők ezeket a gyémánt karkötőket viselték a boldog húszas években, majd a későbbiek során is nagyon sok nő kívánságlistájának legtetején szerepelt.

Gyémánt tenisz karkötő

A tenisz karkötő egy olyan ékszer, ami gyakran csillog a hírességek csuklóján a vörös szőnyegen. Mint ahogy Chris Evert bebizonyította, a tenisz karkötő tökéletes kiegészítő arra, hogy bármilyen alkalommal viseld, akár a vörös szőnyegen, akár a teniszpályán.

A tenisz karkötő egy exkluzív ékszer, melyen a gyémántok a karkötő teljes hosszán vannak elrendezve. A gyémánt össztömege karátban úgy kerül meghatározásra, hogy az egyenletesen oszlik meg a gyémántok között, tehát egyforma méretű gyémántokkal van díszítve a karkötő, és a karátszám a gyémántok össztömegére vonatkozik.

A képekre kattintva megtekintheted a Fatumjewels Galéria tenisz karkötő modelljét. Akár ajándékba szánod, akár saját magadat szeretnéd meglepni ezzel az ékszerrel, jó választás.

Gyémánt tenisz karkötő