Őszi színek

Őszi színek az ékszerekben

Egyre közeledik az ősz a maga szépségével együtt. Jelenítsük ezt meg a magunkra öltött színekben is.

Őszi színek

Az ősz éppen az az évszak, melynek különös hangulata van, közérzetünket is erősen befolyásolja. Pontosan ezért mutatunk most néhány ékszert, melyek csodás színeikkel nagyon jól illeszkednek az őszi hangulathoz. Olyanokat, melyek visszatükrözik a sárguló leveleket, az őszi napfényt, valamint az őszi otthoni hangulatot, a ködös délutánokat és a gyertyafényt. Bemutatjuk az őszi színeket a drágakövekben.

Általánosságban elmondható, hogy ősszel a földközeli színek dominálnak. Ezért választottunk olyan drágaköveket, melyek színben illeszkednek ehhez az évszakhoz.

Teljesen természetes választás őszre a klasszikus smaragd, főként a kicsit halványabb zöld változatok, ám a mélyzöld smaragd is kellemes szín őszre.

Sárga arany gyémánt smaragd gyűrű

Vannak más zöld drágakövek is, melyek szintén jól illeszkednek ehhez az időszakhoz. Többek között a zöld turmalin is egy ilyen drágakő.

Fehérarany gyémánt turmalin medál a Fatumjewelstől

A turmalin sokszínűsége jó lehetőséget nyújt számunkra ahhoz, hogy ne csak az évszakot, de akár pillanatnyi hangulatunkat is kifejezhessük ékszereink által.

Alább azonban azokat a színeket mutatjuk be, melyről lehet, hogy eddig nem gondoltuk, hogy akár őszi színek is lehetnek. Ilyenek például a kék és a lila, a vörös és a sárga, és természetesen a szürkés-barnás tónusokkal zárunk.

Kék és lila színek őszre

Bár nem gondolnánk, de egy kék drágakő kiválóan illeszkedik az őszi hangulathoz, ha megtaláljuk az ehhez passzoló legjobb színárnyalatot.

Amikor kék drágakőről van szó, akkor a kék zafír az első gondolatunk, ám a zafírnak is rengeteg árnyalata van. Az őszi hangulathoz válasszunk olyan ékszert, ahol a zafír már-már feketébe hajlik.

Sárga arany egyedi gyémánt zafír gyűrű a Fatumjewelsnél

Egy lila vagy bíbor színekben pompázó drágakővel díszített ékszer szintén remekül illik ehhez az időszakhoz. Az ametiszt egy teljesen természetes választás őszi viselethez. Olyan színeket mutat ez a drágakő, mely nem okoz számunkra csalódást. A zafír választásához adott tanács itt is érvényes, próbáljunk meg őszre minél mélyebb színek mellett dönteni.

Fatumjewels rozé arany gyémánt ametiszt ékszer szett

Vörös és sárga színek őszre

A legtöbben egészen biztosan a rubin részesítik előnyben, ha arról van szó, hogy válasszunk őszre egy csodás vörös drágakővel díszített ékszer.

És valóban! Ez a legkitűnőbb javaslat, ami létezik, ha vörös drágakőről van szó.

Mivel az ősz közeledtével egyre közelebb kerülünk az év sötétebb időszakához, ezért ezt a drágakövek is tükrözzék. Válasszuk a rubin mélyebb árnyalatait!

Fatumjewels rubin nyaklánc

Egy másik szín, ami tökéletes őszre, a narancsba forduló sárga. Ehhez a citrin tökéletes lehetőséget nyújt. A citrin színei igen széles skálán mozognak, a világos limezöldtől, a napsárgán keresztül egészen a narancs árnyalatig. Egészen biztosan találsz olyan árnyalatot, mely jól illik hozzád.

Fatumjewels citrin fülbevaló

Barna és szürke színek őszre

A barna és szürke színek tűnnek a legtermészetesebb választásnak őszre, mely színeket egyetlen drágakővel tudunk prezentálni, nevezetesen a füstkvarccal.

A füstkvarc drágakővel egy teljes színskála terül elénk az egészen halvány szürkétől a mélybarnáig. Akár a halványabb, akár az erőteljesebb színeket részesíted előnyben, a füstkvarc nem hagy cserben.

Sárga arany füstkvarc medál a Fatumjewels tervezésében

Amennyiben sötétebb színre vágysz, azt is találsz bőségesen a Fatumjewels Galéria füstkvarc ékszerei között.

Rozé arany gyémánt füstkvarc medál a Fatumjewelstől

Természetesen rengeteg más szín és színárnyalat létezik még, melyek jól illeszkednek az őszhöz. Végeredményben semmi más nem számít igazán, csak a saját ízlésed. Reméljük azonban, hogy sikerült adnunk némi inspirációt ezekkel a javaslatokkal.

Kellemes, sikeres és szeretetben gazdag őszi időszakot kívánunk!