Tanzanit

A mesék világából kiragadott tanzanit

Több csodálatos tanzanit ékszer került fel az utóbbi napokban a Fatumjewels Galéria ékszer palettájára, ezért úgy gondoltuk, hogy érdemes néhány szót ejteni erről a mesés drágakőről.

Az alábbiakban nem bocsátkozunk részletekbe a tanzanit szerkezetét, fizikai és kémiai tulajdonságait vagy a létrejöttét illetően. Inkább néhány érdekes kuriózummal szolgálunk ezzel a valószerűtlen szépségű drágakővel kapcsolatban.

Fatumjewels gyémánt tanzanit gyűrű

5 érdekesség a tanzanit drágakőről

Szépsége megkapó, valószerűtlen, mintha a mesék világából csöppent volna közénk.

Pontosan ezt érzed, amikor alaposan megszemlélsz egy tanzanit drágakövet, ezt a csodás ritkaságot.

A tanzanit egy viszonylag új drágakő, ám annak ellenére, hogy nincs olyan nagy történelme, mint például a rubinnak, egy érdekes választás. Az alábbi kuriózumokat nem azért említjük meg, hogy meghozzuk a kedved a tanzanit ékszerek viseléséhez, hiszen ehhez elegendő ránézni erre a drágakőre. Mégis érdekes lehet ezeket elolvasni, akkor is, ha már van tanzanit ékszered, és akkor is, ha még csak fontolgatod, hogy szeretnél egyet.

Fatumjewels gyémánt rubelit tanzanit fülbevaló

A tanzanit színe

A tanzanit színe olyan, mint egy varázslat. Attól függően változtatja színét, hogy milyen irányból tekintesz rá, valamint attól, hogy milyen típusú fény éri és az milyen irányból érkezik. Ezért az alapvetően kék tanzanit olykor lilának vagy akár pirosasnak látszódhat. Hát nem varázslatos?

Fatumjewels egyedi konyak gyémánt tanzanit gyűrűMelyik hónaphoz kötődik a tanzanit?

A hónapok drágaköveit több különböző nézőpontból is meg lehet állapítani, ráadásul ez nem egy általánosan elfogadott, véglegesen rögzült szabályrendszer. Pontosan ezért fordulhat elő, hogy nem kapsz egyértelmű választ, amikor a hónapok drágakövei iránt érdeklődsz. Talán éppen ez az érdekessége ennek a témakörnek.

A tanzanitról úgy tartják, hogy a december drágaköve, ezért ha van bármilyen kötődésed a decemberhez (születésnap, házassági évforduló, gyermekek születése), akkor a tanzanit nemcsak esztétikai szempontból, de spirituálisan is hozzád illő drágakő lesz. A hónap drágakövét ajándékozni kedves dolog, valamint nagy valószínűséggel erősebb kötődés alakul ki a megajándékozott és az ajándék ékszer között.

Gyémánt tanzanit gyűrű a Fatumjewels Galériában

A tanzanit hatása az egészségre

Úgy tartják, hogy a tanzanit erősíti a testet és a lelket. Ezen kívül csökkenti a bőrbetegségekkel kapcsolatos problémákat. Természetesen ennek az állításnak semmilyen tudományos bizonyítéka nincs, ezért ajánlatos ezt az adatot kis fenntartással fogadni. Ez csupán egy érdekesség, ami talán még működhet is.

Fatumjewels egyedi gyémánt tanzanit medál

Ünnepeld a 24. évfordulót tanzanit drágakővel

Bizonyára észrevetted az utóbbi időben, hogy nemcsak a hónapoknak van drágaköve, hanem az évfordulóknak is, méghozzá az évek száma szerint. A 24. évforduló drágaköve pedig éppen a tanzanit. Nemcsak házassági évfordulóról lehet szó, hanem bármilyen időszakról, ami 24 éve tart és érdemesnek tartod arra, hogy megünnepeld. Különleges ajándék lehet bárki számára erre az alkalomra, de akár saját magadat is meglepheted vele.

Fatumjewels egyedi gyémánt tanzanit gyűrű

A tanzanit, mint befektetési drágakő

A drágakövek világában a befektetési drágakő örök téma, hiszen állandó kérdés, hogy érdemes-e a drágakövekre befektetésként tekinteni.

Itt a Fatumjewels Galéria ékszer blogon is írtunk már egy tájékoztató cikket ezzel kapcsolatban, amit itt tudsz elolvasni: Befektetési drágakövek

A tanzanitot, mint befektetési drágakövet azonban érdemes egy fontos szempontból kiemelni a többi drágakő közül. Fontos tudnod, hogy jelenleg egyetlen ismert tanzanit lelőhely létezik, mely előbb-utóbb kimerül. Nem szükséges szakértőnek lenni ahhoz, hogy el tudjuk képzelni, milyen hatása lesz ennek a tanzanit árára. Már napjainkban is a tanzanit ezerszer ritkább drágakő a gyémántnál. Mi történik majd akkor, ha nem lesznek újabb tanzanit drágakövek?

Reméljük, sikerült a tanzanit csodálatos látványát kiegészítenünk azokkal az érdekességekkel, melyek még vonzóbbá teszik ezt a drágakövet.

Amennyiben Te is szeretnéd érezni a tanzanit nyújtotta különleges érzést, válassz a Fatumjewels Galéria ékszerei közül!

Fatumjewels Ékszer- és Drágakő Galéria