Holdudvar a halo gyűrű ihletője

Gyémántgyűrűk – az eljegyzési gyűrűk különbözőségei 3.

A cikk előző részét itt olvashatod: Gyémántgyűrűk – az eljegyzési gyűrű különbözőségei 2. rész

A cikksorozat harmadik, egyben befejező részéhez érkeztünk. Itt most egyetlen gyűrűtípusról lesz szó, az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő halo gyűrűről.

A halo gyűrű egy olyan eljegyzési gyűrű, mely magában foglal egy központi briliáns gyémántot, melyet több kisebb gyémánt koszorúként vesz körül. Gyakori változatai, amikor a központi drágakő fehér helyett színes gyémánt, esetleg rubin, zafír vagy smaragd. A képen egy tipikus gyémánt halo eljegyzési gyűrű látható.

Rozé arany gyémánt halo eljegyzési gyűrű

A halo eljegyzési gyűrű elnevezése

Miért kapott ez a gyűrűtípus ilyen furcsa elnevezést? Lássuk, mi a halo gyűrű nevének eredete.

A halo szó fénygyűrűt, illetve fényudvart jelent. A szó korábban csak a csillagászat területén volt használatban. Az angol nyelvben már egy ideje a dicsfény, illetve a fénykoszorú szinonimájaként is használják a halo szót.

Nézd meg jól a fotót! Láthatod, hogy ez az elnevezés tökéletesen kifejezi a halo gyűrű formáját és vizuális hatását egyaránt.

Fehérarany rózsaszín gyémánt halo gyűrű

A halo eljegyzési gyűrű különlegessége

A halo eljegyzési gyűrű óriási előnye, hogy a központi gyémánt gyakran jóval nagyobbnak tűnik, mint amekkora valójában. Ez az optikai csalódás a fényudvart létrehozó kisebb gyémántoknak köszönhető.

Jégtükör gyémánt halo gyűrű

Éppen ezért egy halo gyűrű esetén központi gyémántnak választhatunk egy kisebbet, mint amekkorát egy szoliter gyűrű esetében választanánk, mégis az jóval nagyobbnak fog tűnni.

A másik óriási előnye a halo gyűrűnek, hogy elképesztően sok változata létezik. Nézzük, honnan ered ez az eljegyzési gyűrű modell.

A halo eljegyzési gyűrű az 1920-as évekből származik. Több alkalommal is feltűnik többek között a Nagy Gatsby című filmben is, mely pontosan ebben az időben játszódik. Pontosan ezért ennek a gyűrűmodellnek egyszerre van egy vintage és egy modern stílusa, attól függően, hogy milyen modellt választunk. A rozé arany modellek erősebb vintage-érzést árasztanak, mint a fehérarany modellek. Ez utóbbiak modernebb megjelenésűek.

Fehérarany gyémánt smaragd halo eljegyzési gyűrű

Az itt látható képek alapján egyértelmű, hogy nemcsak az arany színe váltakozhat, hanem a drágakő fajtája, valamint annak csiszolása is. A központi drágakő lehet fehér vagy színes gyémánt, rubin, zafír vagy smaragd, valamint egyéb színes drágakő. A csiszolás lehet akár princess vagy kerek, de akár csepp csiszolás is. Ráadásul akár dupla kör fényudvar is kerülhet a központi drágakő köré.

Fehérarany karmazált gyémánt zafír halo gyűrű

A halo eljegyzési gyűrű népszerűsége

A halo gyűrű hihetetlenül népszerű manapság, és valóban tökéletes ékszer azok számára, akik egy kis extrát szeretnének, és akik egy pompás gyűrűről álmodnak.

Fehérarany gyémánt zafír halo eljegyzési gyűrű

A halo gyűrű valójában a tudatos és modern nők számára készült eljegyzési gyűrű. A halo gyűrű tendenciája az USA-ban kezdődött hosszú évekkel ezelőtt, és mára meglehetősen gyakorivá vált az egész világon, hazánkban is.

Néhány évtizeddel ezelőtt egy halo gyűrű olyan különlegességnek számított, melyet többnyire csak a vörös szőnyegen átvonuló hírességek ujján láthattunk. Mára azonban már rengeteg típusa létezik ennek az eljegyzési gyűrű modellnek, és nagyon sok hölgy álmodik arról, hogy párja egy ilyen ékszerrel kéri meg a kezét.