Színes gyémántok

Klasszikusok nyomában 10. – Aurora Remény Piramisa

Sorozatunknak ebben a részében egy olyan színes gyémánt gyűjteményt mutatunk be, mely keletkezése óta sorra járja a világ leghíresebb múzeumait, hogy szépségével elkápráztassa az embereket.

Aurora Remény Piramisa

Az Aurora Remény Piramisa 296 drágaköve, London Természettudományi Múzeumban kiállítva látható fénynél

A cikkben látható ékszerek fellelhetők a Fatumjewels Galéria ékszer kínálatában.

Az Aurora Remény Piramisa egy 296 csiszolt természetes gyémánt gyűjtemény, sokféle színben, amelyet „a világ legátfogóbb természetes színű gyémánt gyűjteményének” neveznek.

Aurora Remény Piramisa

Az Aurora Remény Piramisa UV-fényben

Tulajdonosa az Aurora Gems, egy színes gyémántokra szakosodott gyémántkereskedő cég. A gyűjteményt 1998 óta kölcsönözik ki piramis alakú vitrinben különböző híres múzeumok számára.

Fatumjewels azúrkék gyémántgyűrű

Az Aurora Gems céget Harry Rodman (1909–2008) bronxi aranyműves és Alan Bronstein, New Jersey-ből származó gyémántkereskedő alapította, aki 1979-ben kezdett színes gyémántokat gyűjteni.

Fatumjewels sárga gyémántgyűrű

Az eredeti 260 drágakőből álló gyűjtemény 1989 és 2005 között a New York-i Amerikai Természettudományi Múzeumban volt nyilvános kiállításon a Morgan Hall of Gems-ben. Ez volt a központi eleme a múzeum 1998-as The Nature of Diamonds című kiállításának, amely bejárta Japánt, Kanadát és az Egyesült Államokat.

Fatumjewels rózsaszín gyémántgyűrű

2005-ben a gyűjtemény a londoni Természettudományi Múzeumba költözött. Ekkor 36 új példányt adtak az eredeti 260 gyémánthoz. Az Aurora összesen 267,45 karát össztömegű.

Fatumjewels sárga és konyak gyémánt nyakék

Bár egy ekkora gyűjteményt nem találsz meg nálunk, mégis érdemes körülnézned a Fatumjewels Galéria gyémánt ékszer kínálatában. Biztosan megtalálod a kedvedre való színes gyémántot.

Fatumjewels Galéria