Klasszikus színes drágakövek

Klasszikus színes drágakövek

Amikor drágakő kerül szóba, azonnal egy gyönyörű briliáns gyémántra gondolunk, holott a gyémánt csak egyike a négy klasszikus drágakőnek.

További három klasszikus drágakő a zafír, a rubin és a smaragd. Azok számára, akik valóban értékes, ám színesebb ékszerekre vágynak, a következőkben röviden bemutatjuk ezt a három szépséget.

Zafír

A zafír a bölcsesség, a becsületesség és a bizalom drágaköve.

Hosszú idő óta megbecsült drágakő a zafír. Többek között a királyi házak nagyra értékelt kedvence volt. Ma sincs ez másként. Ez a gyönyörű kék drágakő napjainkban is nagyon keresett. Az sem utolsó szempont, hogy megbízható, hosszú távú befektetésként is kitűnő választás.

Zafír

Nemcsak a szépsége az egyetlen előnye a zafírnak, hanem egyéb kedvező tulajdonságai is figyelmet érdemelnek. A zafír majdnem olyan kemény, mint a gyémánt, ezért tökéletes drágakő, ha olyan ékszert keresel, amit a mindennapokban is nyugodtan viselhetsz. Talán éppen ezért olyan népszerű drágakő az eljegyzési gyűrűk területén is. Az alábbi fotón láthatjuk, hogy a gyémánt mellett a zafír is jól megfér egy eljegyzési gyűrű díszeként.

Fatumjewels gyémánt zafír eljegyzési gyűrű

Rubin

Az egyik legértékesebb színes drágakő a rubin. A nagyobb rubin drágakövek páratlan értékkel bírnak, mivel ezek meglehetősen ritkák.

A rubin ára a méretének növekedésével exponenciálisan növekszik, éppen az imént említett okokból.

Rubin

Intenzív vörös színének köszönhetően ez a drágakő az érzékiség és a szerelem szimbóluma volt évszázadokon át.

A zafírhoz hasonlóan a rubin is rendkívül tartós, ezért nemcsak alkalmi, hanem hétköznapi viselethez is ajánlott. Az alábbi fotó nagyon jól megmutatja, milyen elképesztően lehengerlő lehet egy rubin drágakővel díszített ékszer.

Fatumjewels gyémánt rubin ékszer szett

Szeretnél többet tudni a rubinról? Egy korábbi cikkünkben már írtunk erről a drágakőről. Itt találod: Így válassz rubint!

Smaragd

A smaragd a szabadságot, a reményt és a valóra vált álmokat szimbolizálja.

Intenzív zöld színe miatt szinte mindenki ismeri és felismeri a smaragd drágakövet. Mindazok miatt, amiket a smaragd szimbolizál, egy smaragd ékszer jelentőségteljes ajándék lehet.

Smaragd

Mindannyian hallottunk történelmi hírességekről, többek között uralkodókról, akiknek a smaragd volt a kedvenc drágakövük. Úgy tartják, hogy Kleopátra különösen rajongott a smaragdért, és szinte minden megjelenése alkalmával smaragddal ékszerezte fel magát. Erről a csodás zöld drágakőről további információkat olvashatsz a Fatumjewels ékszer blogon itt: A káprázatos smaragd

Fatumjewels gyémánt smaragd medál nyaklánccal

Téged is lenyűgöznek a klasszikus drágakövek? A Fatumjewels Galériában biztosan megtalálod a következő kedvencedet.

Fatumjewels Ékszer- és Drágakő Galéria