Mitol olyan elbuvolo minden smaragd ekszer - ekszerblog.hu (5)

Mitől olyan elbűvölő minden smaragd ékszer?

A smaragd ékszer varázsa egyedülálló

Minden smaragd ékszer magában hordozza az exkluzivitást. Ha ilyet viselsz, olyan érzés keríthet hatalmába, mintha egy varázslatos világ ajtaját nyílt volna meg előtted.

 

Mitol olyan elbuvolo minden smaragd ekszer - ekszerblog.hu

 

De mit rejt magában ez az évszázadok óta változatlanul kedvelt drágakő? Ismerd meg különleges világát, és merülj el te is a zöld drágakő misztikus varázsában! A smaragd ékszerek nem csupán az értékes drágakő miatt különlegesek. Minden kőben ott rejtőzik egy egész világ története és legendái.

A smaragd kövek mindegyike kivétel nélkül, tekintélyes múltra tekint vissza, hiszen többezer éves történetük a föld mélyében rejtőzködő ásványként kezdődött, és tartott addig, amíg emberi kéz ki nem emelte őket onnan.

 

Mitol olyan elbuvolo minden smaragd ekszer - ekszerblog.hu

 

Az ősi kultúrákban, például az egyiptomiaknál és az inkáknál, a smaragd különleges jelentéssel bírt, és számos misztikus tulajdonságot tulajdonítottak neki. Még ma is az egyik legkülönlegesebb és legkívánatosabb drágakőnek számít, amelynek egyedülálló zöld színe és tisztasága lenyűgözi az ékszerrajongókat. Talán nincs is olyan ember, aki ha rátekint egy smaragd ékszerre, ne érezné azonnal megbabonázva magát.

A legnagyobb titok a csiszolásban rejlik

A legcsodálatosabb smaragd ékszerek készítése, már-már művészi folyamatnak tekinthető.

 

Mitol olyan elbuvolo minden smaragd ekszer - ekszerblog.hu

 

A smaragd csiszolása nem csupán technikai tudást és képességet, hanem jó adag művészi érzéket is igényel. A csiszolás során az ékszerész közvetlen kapcsolatba kerül a drágakővel, alaposan megfigyeli a kő adottságait, hogy megtervezze azt a csiszolási módot, amely révén a drágakő a leggyönyörűbb formáját nyerheti el a folyamat végén. A tökéletes csiszolás egyedi fényjátékot és ragyogást kölcsönöz a smaragd ékszernek, így még a mai modern világban is egy romantikus időutazásra hív mindenkit, aki ráveti a tekintetét.

A smaragd ékszerekben vonzó misztikum rejtőzik, még ha valaki nem is ismeri azokat a hiedelmeket, amelyekkel az emberiség évszázadok óta tekint erre a kőre.

Mitol olyan elbuvolo minden smaragd ekszer - ekszerblog.hu (4)

Az ősi hagyományok szerint a smaragdot számos spirituális tulajdonsággal ruházták fel, és sokan hisznek abban ma is, hogy a smaragd segíthet az egyensúly és a harmónia megteremtésében. A smaragd zöld színe a természet erejének, az újjászületésnek és a bőségnek a szimbóluma, és azok szerint, akik hisznek ebben, a viselőjét is ezen erőkkel ruházza fel. Egy smaragd ékszer számukra nem csupán egy díszes kiegészítő, hanem egy olyan tárgy, amely a spirituális gazdagságot és harmóniát magában hordozza. Ha szívesen részt vennél egy misztikus utazásban a smaragd varázslatos világában, válassz smaragd gyűrűt, nyakláncot, vagy fülbevalót a Fatum Jewels Galériából!