Szerencsét hozó drágakövek

Ősidők óta viselnek az emberek ékszereket annak érdekében, hogy a szerencsét magukhoz csalogassák, továbbá, hogy kifejezzenek az adott drágakővel valami fontosat.

Lóhere fehérarany gyémánt nyaklánc

A legáltalánosabb ékszer forma, mely szerencsét fejez ki, a négylevelű lóhere, melyet rengeteg különböző formában láttunk már. Ezen kívül azonban, aki jobban belemerül a drágakövek világába, az láthatja, hogy minden egyes drágakő más típusú szerencsét vonz.

Gyémánt

A gyémánt a tisztaság, az ártatlanság és az állandóság jelképe, pontosan ezért vált ennyire népszerűvé az eljegyzési gyűrű drágaköveként.

Hosszú idő óta úgy tekintünk a gyémántra, mint a hűség és elkötelezettség szimbólumára. Úgy tartják, hogy a gyémánt fokozza a férfi szerelmét felesége iránt. Ez már önmagában is egy szerencsés állapot.

A gyémánt azonban nemcsak az érzelmekre van hatással, hanem a gazdagság szimbóluma is. Nemcsak kifejezi a gazdagságot, hanem vonzza is azt. Tehát, ha anyagi bőség szempontjából vágysz a szerencsére, akkor ebben a gyémánt ékszer viselése segít.

Zafír

A zafír régóta a bölcsesség köveként ismert. Annak ellenére, hogy nem csak kék zafír létezik, a kék színből következően szellemi higgadtságot és lelki egyensúlyt biztosít viselője számára.

A zafír nem fog új információkhoz hozzájuttatni és a jövőbelátás képességét sem kapod meg általa. A zafír másként nyújt számodra bölcsességet.

A zafír csökkenti a szellemi feszültséget, mentesít a zavaró gondolatoktól. Pontosan ezen a módon segíti a figyelmedet egy adott dologra összpontosítani. Csak így lehet bölcs döntést hozni, illetve bölcsen eljárni valamivel kapcsolatban.

Rubin

A rubin gazdagságot, szenvedélyt és boldogságot ígér.

Nem is várhatunk mást ettől a vörös drágakőtől. Ám ami meglepő, hogy a fent felsoroltak mellett egyben kiegyensúlyozottságot is biztosít. Pontosan ezért a gazdagságot, szenvedélyt és boldogságot megtartani is könnyebb rubin ékszer viselése révén.

Az sem utolsó szempont, hogy ez a drágakő gyönyörű, tehát nem szükséges túl sok bátorítás ahhoz, hogy viseljük.

Smaragd

A smaragd Vénusz szépségének a drágaköve, így nem meglepő, hogy a sikeres szerelem drágaköveként is ismert.

A sikeres szerelem, és általában minden kapcsolat, akkor igazán jó, ha tartós. Ebben segít a smaragd. Megerősíti a párkapcsolatban és a barátságban a szeretetet, így biztosítja a boldogságot.

Láthatjuk, hogy a legnépszerűbb drágakövek nem véletlenül ennyire kedveltek. Szépségükön kívül szerencsét hozó hatásuk is fontos és érdekes.

Nézz körül a Fatumjewels Galéria drágakővel díszített ékszerei között, és válaszd ki leendő kedvenceidet!

Fatumjewels Ékszer- és Drágakő Galéria