Enigma fekete gyémánt

Klasszikusok nyomában 4. – Az Enigma

Az év elején új gazdára talált a „The Enigma” elnevezésű csodálatos fekete gyémánt.

Enigma fekete gyémánt

Az átlátszatlan fekete gyémánt az egyik legkeményebb drágakő. Éppen ezért főként az iparban használják fel. Nem ezt a sorsot kapta azonban ez a meglehetősen nagyméretű fekete gyémánt, az Enigma.

Nemcsak a színe, de a mérete és a formája is különleges ennek a drágakőnek. A csiszolt Enigma tömege 555,55 karát, ami hozzávetőlegesen 111 gramm.

Enigma fekete gyémánt

A drágakő különleges formára csiszolása három évet vett igénybe. Miért tartott ennyi ideig? A végleges forma 55 fazettát kapott. Ugye, Te is észrevetted a méretét mutató számmal az összecsengést? Ez azonban még nem minden. A drágakő formáját a közel-keleti tenyér szimbólum ihlette, amit ott úgy hívnak, hogy hamsza, ami szintén ötöt jelent. Ez már szinte a mágikus tulajdonságokkal határos.

Az árát illetően már nem alkalmazkodtak az ötös szám követéséhez. Egy aukció során került értékesítésre az Enigma a Sotheby’s-nél 3,16 millió angol fontért kelt el. Az értékesítést megelőzően a drágakő kiállításra került Dubaiban, Los Angelesben és Londonban.

Enigma fekete gyémánt

Még egy érdekesség az Enigma gyémánttal kapcsolatban. Az aukciósház szerint az Enigma az űrből származik, egy szupernova robbanás révén képződött és érte el bolygónkat. Mivel ez egy meglehetősen érdekes felvetés, ezért a következő cikkünk erről fog szólni, tehát a rendkívül ritka földönkívüli fekete gyémántokról, azaz a karbonádókról.

Bár ilyen gigantikus fekete gyémánt nincs a Fatumjewels Galériában, ám, ha kedvet kaptál ehhez a különleges drágakőhöz, nézz körül nálunk. Bizonyára találsz kedvedre való fekete gyémánt ékszert.

Banner Fatumjewels Ékszer- és Drágakő Galéria banner